close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


stikkelsbær

Stikkelsbærsyltetøy

Friskt og godt syltetøy av stikkelsbær.

Safting og sylting
  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Middels
  • timer 20 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 l stikkelsbær
  • 112 l vatn
  • 112 stk pakker fruktpektin
  • 1 stk vaniljestong
  • 2 kg sukker

Fremgangsmåte

 

  1. Ha reinsa stikkelsbær i ein kasserolle og fyll på vatn til det så vidt dekker bæra.
  2. Splitt vaniljestonga og del den i 2 -4 bitar. Kok opp og la trekke til bæra går sunde.
  3. Rør inn fruktpektin og kok i 1 minutt. Rør inn sukker og kok opp syltetøyet.
  4. Fyll på reine glas.

Du kan lese meir om sylting og safting HER.


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Sylting er ein tradisjonsrik måte å konservere frukt og bær på. Eldre oppskrifter på saft og syltetøy er tilpassa den oppbevaringsmåte som ein rådde over då. Det vanlege var å ha syltetøy på krukker som ikkje var tette, difor måtte dei bruke mykje sukker for at syltetøyet skulle stå seg. No har vi glas med lok som blir hermetisk tette om vi syltar på rett måte, og då står syltetøyet seg med lite sukker.
Denne oppskrifta er frå Kari Støfringsdal – forfattar av Fjordamat-bøkene.