close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


poteter på bord

Stuede poteter

Godt tilbehør til mange typer middagsmat.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg poteter
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvit pepper
  • 2 ss gressløk (finklippet)

Fremgangsmåte

  1. Skjær potetene i store terninger, og kok dem nesten møre i lettsaltet vann.
  2. Slå av kokevannet og tilsett melka. Hold igjen litt av melka – forskjellige potetsorter krever litt forskjellig mengde melk, så se an dette.
  3. Kok opp potetene igjen. La det småkoke mens du rører av og til.
  4. Smak til med salt, pepper og gressløk.
  5. Retten er ferdig når kantene av potetene har jevnet seg med melka, og potetene er godt gjennomkokt.

Server som tilbehør til for eksempel spekemat eller grillet kjøtt.

Tips

Gamle poteter passer godt til potetstuing, for nypoteter vil ikke jevne seg på samme måte. Om man bare har nye poteter, kan man jevne retten med litt hvetemel utrørt i den siste melkeskvetten.

 


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.