
Stuede poteter
Godt tilbehør til mange typer middagsmat.
Tilbehør
Lett
40minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg poteter
- 3 dl melk
- 1 ts salt
- 1 ts hvit pepper
- 2 ss gressløk (finklippet)
Fremgangsmåte
- Skjær potetene i store terninger, og kok dem nesten møre i lettsaltet vann.
- Slå av kokevannet og tilsett melka. Hold igjen litt av melka – forskjellige potetsorter krever litt forskjellig mengde melk, så se an dette.
- Kok opp potetene igjen. La det småkoke mens du rører av og til.
- Smak til med salt, pepper og gressløk.
- Retten er ferdig når kantene av potetene har jevnet seg med melka, og potetene er godt gjennomkokt.
Server som tilbehør til for eksempel spekemat eller grillet kjøtt.
Tips
Gamle poteter passer godt til potetstuing, for nypoteter vil ikke jevne seg på samme måte. Om man bare har nye poteter, kan man jevne retten med litt hvetemel utrørt i den siste melkeskvetten.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.