
Røkt gås med stikkelsbærrømme
Nydelig forrett.
Middagsretter
Middels
20minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 350 g røkt gås
- 1 dl stikkelsbær
- 1 dl vann
- 1 dl sukker
- 2 dl rømme
Fremgangsmåte
- Røkt gås skjæres i tynne skiver.
- Lag stikkelsbærrømme : kok opp 1 dl stikkelsbær med 1 dl vann . Tilsett 1 dl sukker og kok til en seig masse. Avkjøl. Bland med rømme (bruk 1 ts bærmasse til 1 ss rømme).
- Anrett tynne skiver røkt gås med 1 ss bærrømme per person. Pynt gjerne med litt ruccolasalat eller lignende.
Serveres med godt brød, for eksempel pannebrød, som du finner oppskrift på her.
Rettens opphav
Denne oppskriften er utarbeidet og sendt inn av Gunn Elisabeth Bøhn i Tenor Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Oppskriftene er i bruk til festlige anledninger på Garseg Gård i Slitu/Mysen. Hjort og Gås kjøpes hos jeger og Hjortefarmeier Øyvind Ness.»