
Pannebrød
Enkelt og godt brød.
Brødmat/Bakverk
Lett
1.5timer
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 7 dl vann
- 25 g gjær
- 4 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0.5 ts sukker (kan sløyfes)
- 14 dl hvetemel
Fremgangsmåte
- Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett 3 ss olje ,salt og sukker. Elt inn melet . Deigen blir litt «grøtaktig». Tilsett resten av oljen mot slutten slik at det «smører» seg rundt deigen. La deigen heve i 30 minutter.
- Hell deigen ut i ei smurt langpanne. Klapp den ned så den dekker hele formen. Etterhev i 20 minutter. Hell på olivenolje – «prikk» med fingrene i deigen slik at oljen går litt ned i deigen. Dryss på flaksalt.
- Stekes i nederste rille i stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 – 30 minutter .
Rettens opphav
Denne oppskriften er utarbeidet og sendt inn av Gunn Elisabeth Bøhn i Tenor Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Oppskriften er i bruk til festlige anledninger på Garseg Gård i Slitu/Mysen.»