close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rabarbrastilker på bord

Rabarbrais

Overrask med en frisk is på rabarbra!

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 3 timer
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 150 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ts kanel
  • 2 dl vann
  • 3 stk eggeplommer
  • 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Kutt rabarbraen i biter og kok disse møre sammen med vann, kanel og halvparten av sukkeret. Avkjøl.
  2. Vis eggeplommene og resten av sukkeret til blanding er lys og luftig.
  3. Visp kremfløten stiv.
  4. Bland forsiktig sammen kremen, eggedosisen og rabarbrablandingen og fyll alt over i en boks eller bolle som tåler frysing. Sett beholderen i fryseren.
  5. For å få en jevn og fin iskrem bør du rør i i isen noen ganger mens den fryser.

Tips

Hvis du har iskremmaskin kan du blande og fryse isen i den.

Av eggehvitene kan du lage mandelmakroner mens isen fryser, oppskrift finner du her (åpner i ny fane).


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.