Mandelmakroner

mandelmakroner på asjett

Mandelmakroner

Gode småkaker som lages i en fei.

Kaker

Lett

30minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk eggehviter
  • 225 g malte mandler
  • 260 g melis
  • 15 stk mandler (til pynt)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  2. Stivpisk eggehvitene.
  3. Bland malte mandler og melis.
  4. Rør de tørre ingrediensene forsiktig inn i eggehvitene.
  5. Bruk en teskje til å sette deigen på en bakepapirkledd plate. La det være litt avstand mellom hver kake, for de siger litt ut under steking.
  6. Pynt kakene med en halv mandel.
  7. Stek kakene i cirka 12 minutter. De skal være lett lysebrune når de er ferdige.
  8. La kakene avkjøles litt på bakepapiret, så går de ikke så lett i stykker.

1 porsjon gir cirka 30 småkaker. Smaker godt til kaffen eller som tilbehør til iskrem.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.