
Potetsuppe
Potetsuppe blir brukt til både hverdag og fest!
Middagsretter
Lett
60minutter
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk purreløk
- 1 stk løk
- 2 ss smør
- 0 ukjent persillerot/timian/løpstikke
- 5 stk poteter
- 1 l kraft ( kjøtt/grønnsak eller hønsekraft)
- 1 dl fløte
- 1 dl rømme/ creme fraiche
- 0 ukjent salt og pepper (smak til)
Fremgangsmåte
- Skjær opp purre og løk, og fres det mykt og blankt med smøret i en kjele.
- Skrell og skjær opp potetene og persilleroten (eller smak til med timian/løpstikke – bruk det du liker eller har), og ha det sammen med kraften opp i løk blandingen. Kok det til alt lar seg mose, bruk stavmikser. Smak til med salt og pepper, og andre krydder etter smak. Fløte/Creme Fraiche has forsiktig i.
Server gjerne med sprøstekt bacon i biter. Ved servering drysses persille/gressløk over suppa.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Brandbu Bygdekvinnelag. De skriver:
«Poteten kom til Norge på 1700-tallet. Oppland fylke var tidlig ute med dyrking av poteter, allerede tidlig på 1800-tallet ble det ei stor næring her. Takket være prestene så ble poteten et fast innslag på matbordet. Poteten er en av de mest næringsrike og allsidige matvarer vi har. Brukes potet i eks. brød. vaffel, flatbrød trengs det ikke så mye mel. Egner seg godt til å drøye karbonadedeigen, mm.
Her på Brandbu blir det dyrket mye potet, derfor var det naturlig for oss å sende inn en oppskrift med potet. Potetsuppe blir brukt både til hverdags og fest, det er tilbehøret som bestemmer om det det er festmat eller hverdagsmat. Ordtaket sier: poteten kan brukes til alt!»
array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(16) "related_articles" ["title"]=> string(8) "Se også" ["ids"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["id"]=> bool(false) } [1]=> array(1) { ["id"]=> int(1697) } [2]=> array(1) { ["id"]=> bool(false) } } }