
Gulrotsuppe
Nydelig og vitaminrik suppe.
Middagsretter
Middels
40minutter
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "4"- 0.5 stk løk, finhakka
- 500 g gulrot
- 40 g smør
- 1 l kjøttkraft
- 250 g loff uten skorpe
- 1 ts sukker
- 1.5 dl fløte
Fremgangsmåte
- Skjær gulrøttene i tynne skiver. Kok dei forsiktig saman med løken i halvparten av smøret, i cirka 10 minutt.
- Tilsett kraften og loff. La suppa småkoke i cirka 20 minutt.
- Sil frå kraften og mos gulrøttene og loffen med stavmikser. Ha mosen tilbake i kraften og pisk godt saman. Varmes opp med resten av smøret.
- Ha i fløyten og smak til med salt og sukker, og eventuelt meir kraft.
Server suppa med smørsteikte, gyldne brødkrutonger og dryss av persille eller graslauk.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Elin Marie Korneliussen i Fitjar Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.