Gulrotsuppe

skål med gulrotsuppe og krutonger

Gulrotsuppe

Nydelig og vitaminrik suppe.

Middagsretter

Middels

40minutter

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

string(1) "4"
  • 0.5 stk løk, finhakka
  • 500 g gulrot
  • 40 g smør
  • 1 l kjøttkraft
  • 250 g loff uten skorpe
  • 1 ts sukker
  • 1.5 dl fløte

Fremgangsmåte

  1. Skjær gulrøttene i tynne skiver. Kok dei forsiktig saman med løken i halvparten av smøret, i cirka 10 minutt.
  2. Tilsett kraften og loff. La suppa småkoke i cirka 20 minutt.
  3. Sil frå kraften og mos gulrøttene og loffen med stavmikser. Ha mosen tilbake i kraften og pisk godt saman. Varmes opp med resten av smøret.
  4. Ha i fløyten og smak til med salt og sukker, og eventuelt meir kraft.

Server suppa med smørsteikte, gyldne brødkrutonger og dryss av persille eller graslauk.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Elin Marie Korneliussen i Fitjar Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.