
Pærekake
En herlig høstkake som kan lages når pæretreet bugner av deilige pærer.
Kaker
Lett
70minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk pærer
- 2 dl vann
- 1 stk hel kanelstang
- 2 stk stjerneanis
- 175 g smør
- 3 stk egg
- 2 dl sukker - tilsett 0,5 dl sukker om du ønsker en søtere kake
- 2 dl hvetemel - tilsett 0,5 dl hvetemel om røra blir for tynn
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts malt kardemomme
Fremgangsmåte
Pærene skrelles og deles i mindre biter, og legges i en kjele sammen med sukker, vann, kanelstgand og stjerneanis.
Pærene kokes til de blir knapt møre og avkjøles i laken
Nå kan du lage kakerøren.
Egg og sukker vispes til eggedosis. Smelt og tilsett smøret.
Alt det tørre blandes og siktes inn i røra. Blandes forsiktig sammen.
Røra helles i en form på rundt 24.cm.
Hell laken fra pærebitene ,men ta vare på den.
Legg pære bitene over kaken.
Stek kaken på 175 grader i rundt 45 min.
Avkjøl kaken i formen og drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles. Det gjør den ekstra saftig og du får med den fine smaken fra krydderet i laken. Den lille anelsen av anis setter en spiss på smaken.
Kaken er lett og bake, smaker godt for seg selv, men liker en kremklatt eller litt is også.
Rettens opphav
Asker Bygdekvinnelag samlet inn oppskrifter på sine favorittkaker. Torills drøm er en av disse kakene.
Bente Staff Bostrøm i Asker Bygdekvinnelag forteller om bakgrunnen for oppskriften på pærekake:
Vårt eneste pæretre bare et år uhorvelige mengder pærer. Vi ga bort pærer til alle vi kjenner som hadde lyst på pærer og brukte masse selv. Likevel var det mange igjen. Da kom jeg over en oppskrift på pærekake som så fristende ut. Den ga meg muligheter til å bake pærekake hele vinteren av pærer fra egen hage.
Alle pærene jeg hadde til overs i høst, ble skrellet og kokt i denne laken, og frosset i passende porsjoner til nye kaker. Kaken er en av de mest populære på tursenteret som drives av min datter.