close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


pærer

Hermetiske pærer

Bevar dei gode råvarene lenger med hermetisering.

Safting og sylting
  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Middels
  • timer 40 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg pære
  • 3 dl sukkerlake

Fremgangsmåte

Lag sukkerlake: 

  • 1 liter vatn
  • 700 g sukker

Kok opp vatn med sukker.

Hermetisering:

  1. Skrell frukta og del dei i to.
  2. Varm frukta forsiktig i 3-4 dl sukkerlake til opp mot kokepunktet.  Lat frukta trekkje til ho er knapt møyr.
  3. Fyll henne straks på reine, tørre og varme glas. Slå kokande sukkerlake over til glaset er fullt. For å motverke at frukta mørknar på toppen av glaset, kan ein drysse litt askorbinsyre (vitamin C) på toppen før ein skrur på loket.

Tips

Om ein ynskjer det kan ein ha litt heil krydder i sukkerlaken. Til pære er stjerneanis, heil kanel eller vaniljestang godt.

1 porsjon gir eit 1literglas.

Du kan lese meir om hermetisering her (åpner i ny fane).


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Hermetisering er ein gamal metode for konservering av til dømes frukt og bær.
Denne oppskrifta er frå Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.