close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Monica Friedrich Johannessen

Ørret surret i rømme

Nydelig middagsmat.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Landsdekkende
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk ørret
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 112 dl seterrømme
  • 1 dl vann eller melk

Fremgangsmåte

  1. Rens ørretene og tørk dem godt. Dryss salt og pepper i buken og vend dem i hvetemelet tilsatt salt og pepper. (Hvetemelet kan sløyfes dersom fisken tørkes ekstra godt og steketemperaturen ikke blir for høy).
  2. Brun fisken pent på begge sider og skru ned varmen. Pisk ut rømmen med litt vann eller melk og ha dette i panna. La fisken surre i rømmen i cirka 15 minutter. Vend dem en gang i mellom. Blir «sausen» for tykk, spe med litt melk eller vann.

Serveres med kokte poteter. Agurksalat smaker godt til.


place
Velg fylke fra kartet

Rettens opphav

Nordmenn lærte seg tidlig mange verdifulle kunster når gjaldt å ta vare på og tilberede fisk. Ørret er den mest utbredte ferskvannsfisken i Norge, og å surre fisken i panna med rømme har vært vanlig mange ulike steder i landet.