Mors eplekake

Mors eplekake fra Telemark

Mors eplekake

En tradisjonell og velsmakende oppskrift på hjemmelaget eplekake.

egg

eplekake

epler

hjemmelaget eplekake

høstens frukt

hvetemel

melk

sukker

tradisjonell eplekake

Lett

50minutter

Telemark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 400 g sukker
  • 200 g smør
  • 6 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 2 stk epler i båter - eller så mange som trengs for å fylle forma

Fremgangsmåte

Slik lager du hjemmelaget eplekake:

Visp egg og sukker til eggedosis.

Ha i mel og bakepulver.

Kok opp melk og smør, og ha det i røra til slutt.

Helles i smurt form.

Stikk eplebåter, tett i tett i deigen.

Stek eplekaken på 200 grader i ca. 30 minutter.

Smaker godt sammen med vispet krem eller is.

Rettens opphav

Oppskriften er hentet fra boka «Jordeple og søteteple, potet og eple – oppskrifter og tradisjonsstoff».

Boka er utgitt av Telemark Bygdekvinnelag og gjenspeiler tilgang til råvarer og hva man tradisjonelt har laget av matretter i Telemark.

Boken jordeple og søteple, utgitt av Telemark Bygdekvinnelag

Andre oppskrifter på eplekake