close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


møljebrød på fjøl

Møljebrød

Oppskrift på tradisjonsrikt møljebrød til jul.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 40 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 750 g sammalt rug, fin
  • 9 dl varmt vann

Fremgangsmåte

  1. Elt sammen alle ingrediensen.
  2. Kjevle ut – ikke for tynt – i fint sammalt hvetemel.
  3. Stekes på takke. Takka på 6-7.

 

Serveres til Bærumsmølje (åpner oppskrift i ny fane).


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

I Bærum var det vanlig å spise mølje kl.12.00 på julaften. Mange familier har tatt opp igjen, eller holder fortsatt uavbrutt, på denne tradisjonen.
Denne oppskriften er innsendt av Trine Amalie Sjøvold, basert på oppskrift fra Astrid Wang Wensaas fra Lommedalen.