close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Mjølkegryn frå Skjåk

Billeg, lettvint og sunn mat som og kan brukast av lactovegetarianarar.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 1 døgn
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 125 g byggryn
  • 2 l mjølk
  • 100 g kålrot
  • 500 g mandelpoteter
  • 12 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 200 g gulrot

Fremgangsmåte

  1. Legg byggryn i kaldt vatn natta over.
  2. Ha gryn og vatn i en kjele (vatnet må stå over gryna) og la det småkoke til vatnet har trekt inn.
  3. Tilsett mjølka og kok til det jamnar seg noko.
  4. Skjer gulrøtter og kålrot i småe bitar og tilsett dette i suppen og kok i ca 5 minutter.
  5. Ha i oppskorne potetbitar og kok vidare til potet og grønnsakane er møre. Smak til med sukker og salt.

place
Oppland

Rettens opphav

Denne retten er ulik vanleg mjølkegryn, men er eit resultat av ingrediensane ein hadde på gardane før i tida. Da dyrka ein bygg, potet, kålrot og gulrot i Skjåk. Mjølk hadde kvar gard.
Oppskrifta er sendt inn av Svanhild Gjeilo i Skjåk Bygdekvinnelag.