- Legg byggryn i kaldt vatn natta over.
- Ha gryn og vatn i en kjele (vatnet må stå over gryna) og la det småkoke til vatnet har trekt inn.
- Tilsett mjølka og kok til det jamnar seg noko.
- Skjer gulrøtter og kålrot i småe bitar og tilsett dette i suppen og kok i ca 5 minutter.
- Ha i oppskorne potetbitar og kok vidare til potet og grønnsakane er møre. Smak til med sukker og salt.
Mjølkegryn frå Skjåk
Billeg, lettvint og sunn mat som og kan brukast av lactovegetarianarar.
local_offer Middagsretterlocal_dining Letttimer 1 døgnlocation_on Oppland-
favorite_border
Ingredienser
- 125 g byggryn
- 2 l mjølk
- 100 g kålrot
- 500 g mandelpoteter
- 1⁄2 ts salt
- 1 ss sukker
- 200 g gulrot
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne retten er ulik vanleg mjølkegryn, men er eit resultat av ingrediensane ein hadde på gardane før i tida. Da dyrka ein bygg, potet, kålrot og gulrot i Skjåk. Mjølk hadde kvar gard.
Oppskrifta er sendt inn av Svanhild Gjeilo i Skjåk Bygdekvinnelag.