
Melboller til Ørkdalssodd
Oppskrift på tradisjonsrike mjølboller til sodd fra Orkdal.
Tilbehør
Lett
20minutter
Sør-Trøndelag
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 stk egg
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 0.25 ts kardemomme
- 1 dl fløyte
- 1 dl mjølk
- 2 dl mjøl
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til ei røre. Tilsett mjøl til passeleg deig.
- Kok opp vatn med litt salt i. Legg mjølbollane i vatnet med skje. Pass på at vatnet småkokar heile tida.
Mjølbollene serveres i supa – forrett som en del av Ørkdalssodd.
Rettens opphav
Ørkdalssodd er den mest brukte gjesbauskosten i heile Orkdal. Til dessert var det vanleg å servere sviskegraut.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Mat og skikkar i høgtid og kvardag i Orkdal», utgitt av Orkland Bygdekvinnelag i 2000.