
Kryllinger
Tradisjonsrike småkaker fra Krødsherad.
Kaker
Lett
1døgn
Buskerud
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 0.5 kg hvetemel
- 0.5 kg meierismør
- 1 stk boks seterrømme
Fremgangsmåte
- Kna ingrediense sammen med fingrene til en grei deig. La den stå kaldt natta over.
- Kjevle ut deigen til cirka 5 mm tykkelse. Stikk ut med smultringutstikker.
- Stek kakene midt i ovnen på 190 grader, i cirka 10-12 minutter.
Når kakene er avkjølt sprøytes de med melisglasur (a la kransekakedekor).
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Ytre Krødsherad Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Kryllinger er tradisjonelle småkaker fra Krødsherad, og to av medlemmene i Ytre Krødsherad Bygdekvinnelag forteller at de har bakt disse i over 50 år. Oppskriften hadde de fått av svigermor og mor.