Komler

Komler

Komler brukt i setesdalssuppe.

Tilbehør

Middels

20minutter

Aust-Agder

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl kulturmelk
  • 2 dl h-melk
  • 1 l hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts natron

Fremgangsmåte

  1. Rør alt sammen til en deig.
  2. Lag komlene (som runde baller med spiseskje) og legg de i kokende vann. Kok de i 15 minutter. Det er viktig å kløyve kumlene med de samme en tar de ut av vannet, ellers blir de for kompakte.

Av denne deigen blir det ca. 8 stk. Oppskrift på setesdalsuppe finner du her.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Solfrid Vestrom i Bygland Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Setesdalssuppe ble fra gamelt av laget av sau eller lammekjøtt, og med gulrøtter og kålrot i. Det var det folk flest hadde på den tiden. Nå har den blitt litt «modernisert». Noen bruker røkt svineknoke i og purreløk, selleri og kål. Det ble også brukt komler i suppen. Komler er nesten samme som melboller.

Se også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(8) "Se også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(3725)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(3731)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(2997)
    }
  }
}