Klotvelling

Bollemelk

Klotvelling

God dessert som er enkel å lage.

Desserter

Lett

20minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl melk
  • 1 stk egg
  • 1 stk klype salt
  • 2 stk klyper sukker
  • 3 dl hvetemel (cirka)

Fremgangsmåte

  1. Visp melk og egg lett sammen. Ha i salt, sukker og hvetemel til en tykk grøt. Røra kan gjerne svelle en stund.
  2. Kok opp cirka 1 liter melk. Legg kløttene i melka med en spiseskje, ikke for store. La de trekke i den kokende melka i cirka 10 minutter. Smak til med salt, sukker og kanel.

Rettens opphav

Klotvelling, bollemelk, kromvelling eller klotmjølk – kjært barn har mange navn. Dette var en svært vanlig dessert som ble mye brukt i Østfold.
Oppskriften er sendt inn av Hærland Bygdekvinnelag.