Kjøttkaker:
- Rør deigen godt med salt. Rør inn potetmel og krydder. Spe med melk, litt om gangen. Tilsett løk. Rør godt så deigen ikke skiller seg.
- Bruk en spiseskje dyppet i vann til å forme kjøttkakene.
- Stek kakene pent brune i smør eller margarin, og legg dem over i en kjele.
Brun saus:
- Ha 3 dl vann i stekepanna du stekte kjøttkakene i, og kok ut stekepannen. Hell utkoket over kjøttkakene i kjelen. Tilsett buljongpulver.
- Rør melk og mel klumpfritt, og ha det i kjelen. Rør forsiktig, så kjøttkakene ikke går i stykker.
- Tilsett brunost, og la alt koke ved svak varme i cirka 10 minutter.
- Smak til med fløte/rømme og salt.
- Tilsett noen dråper sukkerkulør dersom sausen ikke er mørk nok.
Server kjøttkakene med kokte poteter, ertestuing eller kålstuing og tyttebærsyltetøy.
Vil du lære mer om den norske kjøttkaka? Her finner du vår artikkel om kjøttkakas historie (åpner i ny fane).