Smelt smør eller margarin i en kjele. Tilsett melk og la deigen nå kroppstemperatur (37 grader). Rør inn gjær.
Tilsett de øvrige ingrediensene og elt til en jevn og smidig deig. Tilsett mer hvetemel om nødvendig. La den heve en halvtimes tid.
Trill ut emner av deigen på størrelse med en kongle. Kjevle ut hvert emne med slettkjevle til de er på størrelse med en stor asjett.
Lag ruter i kakene med kamkak-kjevle. La kakene ligge lunt for etterheving.
Bakes i bakerovn. Vend undersiden på kaka opp, legg den på kamkakspaden og legg den på hella i ovnen. Hvis kaka nå er passe hevet, ovnen er passe varm og ellers alt stemmer, skal kamkaka nå heve seg slik at den blåser seg opp i rutene.
Kamkake
Om Morgen tiilig der Dagen frembød
Fremkom den Kiøgemester og Giæsterne bød
Hin Klinede Lefser og Gomme;
Kam-kager og allehaand krusede Brød
Og store Træskaaler med Hamborger Miød
Vor Quinder de giorde dem tomme
Petter Dass – 1670