Jordbærkake

Jordbærkake

Flott og smakfull bløtkake med jordbær.

Kaker

Middels

60minutter

Møre og Romsdal

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 170 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 30 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 12 dl fløte
  • 2 dl rørte jordbær
  • 2 dl friske jordbær (til pynt)
  • 0.5 dl frisk jordbærsaus (til pynt)

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til en god eggedosis. Bland melet og bakepulver – skjæres inn i eggedosisen. Stekes i 150 grader i 45 min.
  2. Når sukkerbrødet er kaldt, deles det i tre. Pisk krem av 9 dl fløte, bland med rørte jordbær og fyll kaken med kremen.
  3. Pisk 3 dl fløte til krem og dekk kaken. Ved servering pyntes kaken med frisk jordbærsaus og friske bær.

 

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Solveig Linge Stakkestad i Valldal Bygdekvinnelag. Hun skriver:
Sender oppskrift på den flotte jordbærkaka som er merkevara til «Jordbærstova» i Valldal. Denne er svært kjend og populær både av oss i Valldal og for alle turistane som stoppar og har eit måltid der. Det er Åse Erstad i Jordbærstova som står bak oppskrifta»

Se også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(8) "Se også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(707)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(4904)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(2387)
    }
  }
}