
Jordbærkake
Flott og smakfull bløtkake med jordbær.
Kaker
Middels
60minutter
Møre og Romsdal
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 6 stk egg
- 170 g sukker
- 120 g hvetemel
- 30 g potetmel
- 1 ts bakepulver
- 12 dl fløte
- 2 dl rørte jordbær
- 2 dl friske jordbær (til pynt)
- 0.5 dl frisk jordbærsaus (til pynt)
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til en god eggedosis. Bland melet og bakepulver – skjæres inn i eggedosisen. Stekes i 150 grader i 45 min.
- Når sukkerbrødet er kaldt, deles det i tre. Pisk krem av 9 dl fløte, bland med rørte jordbær og fyll kaken med kremen.
- Pisk 3 dl fløte til krem og dekk kaken. Ved servering pyntes kaken med frisk jordbærsaus og friske bær.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Solveig Linge Stakkestad i Valldal Bygdekvinnelag. Hun skriver:
Sender oppskrift på den flotte jordbærkaka som er merkevara til «Jordbærstova» i Valldal. Denne er svært kjend og populær både av oss i Valldal og for alle turistane som stoppar og har eit måltid der. Det er Åse Erstad i Jordbærstova som står bak oppskrifta»
array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(16) "related_articles" ["title"]=> string(8) "Se også" ["ids"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["id"]=> int(707) } [1]=> array(1) { ["id"]=> int(4904) } [2]=> array(1) { ["id"]=> int(2387) } } }