close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Jordbærkake

Flott og smakfull bløtkake med jordbær.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 170 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 30 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 12 dl fløte
  • 2 dl rørte jordbær
  • 2 dl friske jordbær (til pynt)
  • 12 dl frisk jordbærsaus (til pynt)

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til en god eggedosis. Bland melet og bakepulver – skjæres inn i eggedosisen. Stekes i 150 grader i 45 min.
  2. Når sukkerbrødet er kaldt, deles det i tre. Pisk krem av 9 dl fløte, bland med rørte jordbær og fyll kaken med kremen.
  3. Pisk 3 dl fløte til krem og dekk kaken. Ved servering pyntes kaken med frisk jordbærsaus og friske bær.

 


place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Solveig Linge Stakkestad i Valldal Bygdekvinnelag. Hun skriver:
Sender oppskrift på den flotte jordbærkaka som er merkevara til «Jordbærstova» i Valldal. Denne er svært kjend og populær både av oss i Valldal og for alle turistane som stoppar og har eit måltid der. Det er Åse Erstad i Jordbærstova som står bak oppskrifta»