close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


hveteboller på stekeplate

Hetevegger

Vestlandsk dessert som tradisjonelt serveres blåmandag, dagen etter fastelavnssøndag.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 10 minutter
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 2 ts sukker
  • 1 ts kanel eller kardemomme
  • 1 stk hvetebolle

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, smør, sukker og kanel eller kardemomme.
  2. Skjær ut et «lokk» i toppen av bollen. Legg bollen i en dyp tallerken. Hell den varme melken i fordypningen i og rundt hvetebollen.
  3. Sett på «lokket» og server mens det er varmt. Spises med skje.

Oppskrift på hveteboller finner du her.


place
Hordaland

Rettens opphav

Heitevegger blir regna som en rett fra Bergen - som var mye utsatt for kontinental påvirkning - men kan også tolkes som ei fornorsking av "heisse Wecke" - et slag franskbrød eller hvetekake.
Denne oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012