
Hveteboller
En litt annerledes variant av hveteboller, hvor deigen ikke trenger forheving.
Kaker
Middels
1.5timer
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "1"- 1 l melk
- 300 g smør
- 250 g melis
- 100 g gjær
- 0.5 ts kardemomme
- 1.5 kg hvetemel
Fremgangsmåte
- Kok opp smør, melk og melis. Avkjøl til blandingen er fingervarm (37 grader)
- Rør ut gjæren i væsken.
- Tilsett siktet hvetemel og kardemomme. Elt deigen til den er smidig. Tilsett mer mel om deigen er klissete.
- Trill ut bollene med en gang, og sett de på en bakepapirkledd stekeplate. La de heve på et lunt sted i cirka 1 time.
- Stek bollene midt i ovnen på 250 grader i 7-10 minutter. Avkjøl på rist.
Bollene smaker kjempegodt med smør og geitost eller hjemmelaget syltetøy.
1 porsjon gir cirka 40 boller.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.