close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


hveteboller på stekeplate

Hveteboller

En litt annerledes variant av hveteboller, hvor deigen ikke trenger forheving.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 1.5 timer
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 12 ts kardemomme
  • 112 kg hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp smør, melk og melis. Avkjøl til blandingen er fingervarm (37 grader)
  2. Rør ut gjæren i væsken.
  3. Tilsett siktet hvetemel og kardemomme. Elt deigen til den er smidig. Tilsett mer mel om deigen er klissete.
  4. Trill ut bollene med en gang, og sett de på en bakepapirkledd stekeplate. La de heve på et lunt sted i cirka 1 time.
  5. Stek bollene midt i ovnen på 250 grader i 7-10 minutter. Avkjøl på rist.

Bollene smaker kjempegodt med smør og geitost eller hjemmelaget syltetøy.

1 porsjon gir cirka 40 boller.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.