Hveteboller

hveteboller på stekeplate

Hveteboller

En litt annerledes variant av hveteboller, hvor deigen ikke trenger forheving.

Kaker

Middels

1.5timer

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

string(1) "1"
  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1.5 kg hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp smør, melk og melis. Avkjøl til blandingen er fingervarm (37 grader)
  2. Rør ut gjæren i væsken.
  3. Tilsett siktet hvetemel og kardemomme. Elt deigen til den er smidig. Tilsett mer mel om deigen er klissete.
  4. Trill ut bollene med en gang, og sett de på en bakepapirkledd stekeplate. La de heve på et lunt sted i cirka 1 time.
  5. Stek bollene midt i ovnen på 250 grader i 7-10 minutter. Avkjøl på rist.

Bollene smaker kjempegodt med smør og geitost eller hjemmelaget syltetøy.

1 porsjon gir cirka 40 boller.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.