
Grønnkålsuppe
Grønnkål har lang historie i Norge - og er perfekt til suppe!
Middagsretter
Lett
20minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 5 dl hakket grønnkål
- 1 l kraft eller buljong
- 1 ts salt
- 3 ss maizena
- 1 ts revet muskatnøtt
- 1 dl fløte
Fremgangsmåte
- Rens grønnkålen for sener og tykke stilker og hakk bladene godt.
- Kok grønnkålen i kraft tilsatt salt og muskat i cirka 15 minutter til den er mør.
- Jevn med litt maizena og ha i fløten mot slutten. Kjør med stavmikser eller blender om du ønsker.
Serveringstips
Server suppen med båter av hardkokt egg i. Flatbrød passer godt til.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Trine Amalie Sjøvold i Bærum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.