Grønnkålsuppe

grønnkålsuppe med eggebåter i skål

Grønnkålsuppe

Grønnkål har lang historie i Norge - og er perfekt til suppe!

Middagsretter

Lett

20minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 dl hakket grønnkål
  • 1 l kraft eller buljong
  • 1 ts salt
  • 3 ss maizena
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 dl fløte

Fremgangsmåte

  1. Rens grønnkålen for sener og tykke stilker og hakk bladene godt.
  2. Kok grønnkålen i kraft tilsatt salt og muskat i cirka 15 minutter til den er mør.
  3. Jevn med litt maizena og ha i fløten mot slutten. Kjør med stavmikser eller blender om du ønsker.

Serveringstips

Server suppen med båter av hardkokt egg i. Flatbrød passer godt til.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Trine Amalie Sjøvold i Bærum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.