close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


graving av kjøtt på fjøl

Gravet reinskjøtt

Nydelig rett av rein til koldtbord eller forrett.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 5 døgn
  • location_on Telemark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 600 g mørt kjøtt (filet)
  • 2 ss salt
  • 2 ss sukker
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 2 ss løk (finhakket)
  • 12 ts knust basilikum

Fremgangsmåte

  1. Reinskjær kjøttet for fett og hinner.
  2. Finhakk løken. Bland med salt, sukker og krydder. Vend kjøttet i blandingen.
  3. Legg kjøttet på et fat med kant – dekk med folie eller plast. La kjøttet stå kjølig i minst 2 døgn. Cirka 5 døgn er passe. Vend kjøttet et par ganger per døgn.

Ved servering fjernes løk og krydder, og fileten skjæres på skrå i tynne skiver. Serveres med sennepssaus eller tyttebærrømme, grønne bønner, sølvløk og grovt brød.


place
Telemark

Rettens opphav

Etter at Hardangervidda ble isfri for cirka 9000 år siden vokste det opp lav, og dette ble grunnlag for villrein. Man kan finne mange gamle fangstanlegg her fra jakt på elg og rein, og mange stedsnavn har også navn etter reinsdyr.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Mat frå Telemark", utgitt av Telemark Bygdekvinnelag i 1993.