
Gammeldags lagkake
God kake med fyll.
Kaker
Lett
60minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 150 g margarin/smør
- 3 dl sukker
- 1.5 dl melk
- 4.5 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts kardemomme
- 4 stk egg
Fremgangsmåte
- Del eggeplommer og eggehviter.
- Rør margarin og sukker hvitt. Tilsett eggeplommer. Tilsett deretter det tørre og melken vekselvis.
- Stivpisk eggehvitene og vend dette inn i røren til slutt.
- Stek kaken ved 200 grader, i 35-40 minutter. Avkjøl.
Fyll:
- 1,5 dl fløte
- 6 dl melis
- 1 ss smør
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Avkjøl fyllet og smak til med vanilje.
Montering:
Del opp kaken og smør på fyllet når kaken er avkjølt.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Ann-Mari Kihl fra Råde i Østfold. Hun er født i 1939, og har vært medlem av Råde Bygdekvinnelag i 50 år.
Oppskriften på kaken har hun etter sin tante Mally, som kalte den «Riktig god kake». Ann-Mari skriver at fyllet er etter en oppskrift fra hennes oldemor, kalt «Bestemor Slottet»; Anne-Marie Christoffersdatter Wahlberg, fra Holmedal i Värmland i Sverige.