Gammeldags lagkake

kjøkkenutstyr på benk

Gammeldags lagkake

God kake med fyll.

Kaker

Lett

60minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 150 g margarin/smør
  • 3 dl sukker
  • 1.5 dl melk
  • 4.5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts kardemomme
  • 4 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Del eggeplommer og eggehviter.
  2. Rør margarin og sukker hvitt. Tilsett eggeplommer. Tilsett deretter det tørre og melken vekselvis.
  3. Stivpisk eggehvitene og vend dette inn i røren til slutt.
  4. Stek kaken ved 200 grader, i 35-40 minutter. Avkjøl.

Fyll: 

  • 1,5 dl fløte
  • 6 dl melis
  • 1 ss smør

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Avkjøl fyllet og smak til med vanilje.

Montering: 

Del opp kaken og smør på fyllet når kaken er avkjølt.

 

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Ann-Mari Kihl fra Råde i Østfold. Hun er født i 1939, og har vært medlem av Råde Bygdekvinnelag i 50 år.
Oppskriften på kaken har hun etter sin tante Mally, som kalte den «Riktig god kake». Ann-Mari skriver at fyllet er etter en oppskrift fra hennes oldemor, kalt «Bestemor Slottet»; Anne-Marie Christoffersdatter Wahlberg, fra Holmedal i Värmland i Sverige.