Flatbrødsøll

melk i mugge

Flatbrødsøll

Lettvinn og god mat.

Brødmat/Bakverk

Lett

5minutter

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 0 ukjent flatbrød
  • 0 ukjent valgfri melk

Fremgangsmåte

Bryt brød i en dyp tallerken. Hell over den mjølka du liker best.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Brekkom Bygdekvinnelag. De skriver:
«Vi har valgt flatbrød søll som vår tradisjonsmatskatt. Når utearbeidet på gårdene går for fult på sommeren er det greit med lettvint og god mat.
Søll har vært brukt som sommermat i årevis og har fortsatt en viktig plass i kostholdet i Brekkom. Nå spises søll med sur eller søt melk, noen bruker sukker på. Før ble det brukt tettemjølk da denne holdt seg lenge om sommeren.
Flatbrød kan lages på flere måter men her er vi vandt til å bruke flatbrød laget av potet , bygg og hvetemjøl.»