close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


møljebrød på fjøl

Flatbrød fra Frogn

Klassisk oppskrift som også kan lages på bålfyrt takke.

beredskap
flatbrød
mel
vedfyrt
  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 112 kg hvetemel
  • 12 kg fin og grov sammalt rug, og fin og grov sammalt hvete
  • 3 ts salt
  • 112 l kaldt vann

Fremgangsmåte

Bland det tørre.

Tilsett kaldt vann. Rør sammen deigen for hånd.

Kjevles ut til tynne leiver. Emnene steks på takke.

Bruk det melet du ønsker, fint eller grovt til utbaking.

 


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Oppskriften kommer fra tidligere leder i Norges Bygdekvinnelag, Jorun Henriksen. Hun er medlem i Frogn Bygdekvinnelag i Akershus.

Dette flatbrødet er det mange som bruker til møljebrød

Uten strøm, med kun tilgang til vedfyring, vil flatbrød duge godt.

Det er funnet baksteheller av kleberstein fra Hardanger på 1100-tallet. Flatbrød og lefse kan være så gammelt. Flatbrød er ugjæret eller usyret brød som blir bakt ut til store, tynne leiver.