Bland det tørre.
Tilsett kaldt vann. Rør sammen deigen for hånd.
Kjevles ut til tynne leiver. Emnene steks på takke.
Bruk det melet du ønsker, fint eller grovt til utbaking.
Klassisk oppskrift som også kan lages på bålfyrt takke.
Bland det tørre.
Tilsett kaldt vann. Rør sammen deigen for hånd.
Kjevles ut til tynne leiver. Emnene steks på takke.
Bruk det melet du ønsker, fint eller grovt til utbaking.
Oppskriften kommer fra tidligere leder i Norges Bygdekvinnelag, Jorun Henriksen. Hun er medlem i Frogn Bygdekvinnelag i Akershus.
Dette flatbrødet er det mange som bruker til møljebrød
Uten strøm, med kun tilgang til vedfyring, vil flatbrød duge godt.
Det er funnet baksteheller av kleberstein fra Hardanger på 1100-tallet. Flatbrød og lefse kan være så gammelt. Flatbrød er ugjæret eller usyret brød som blir bakt ut til store, tynne leiver.