Legg helkorn til bløt, samtidig som du blander surdeigstarter.
Bland alle ingredienser med unntak av salt. Vent 30 minutter.
Kna inn salt, vent 30 minutter.
Brett deigen. Vent 30 minutter. Gjenta brettingen til du føler deigen blir smidig og luftig.
Hvelv deigen på benken og stram den opp. Vent 20 minutter.
Form deigen og legg den i hevekurv. Oppbevares i kjøleskap i 8-48 timer.
Stekes på bakestål på 255c i 20 minutter med damp. Så 20 minutter uten damp.
Nyt!
![Innside firkornbrød](https://admin.norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/03/Firkornbrod-innside-600x600.jpeg)
Kuttflate på firkornbrødet.
Mating av surdeigstarter før baking
Ta surdeigsstarteren ut av kjøleskapet og tilsett mel og vann.
Eksempelvis:
50g surdeisstarter
50g økologisk hvetemel
50g økologisk svedjerug/rug
125g vann
Bland godt sammen og la surdeigstarteren stå på et lunt sted til den har doblet seg eller består flytetesten. Det kan ta alt fra 4 til 24 timer, avhengig av temperaturen i rommet og hvor lenge siden den er blitt matet sist.