close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


semulepudding med rød saus
camera_alt FOTO: Glassbolle lånt av Magnor Glassverk

Falsk semulepudding

Semulepudding laget på poteter var typisk "krisemat" under krigen.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk rå poteter
  • 5 dl melk
  • 1 ss sukker
  • 5 ss dråper mandelessens

Fremgangsmåte

  1. Rasp de skrelte potetene fint på råkostjern. Bland i melken og kok til grøt.
  2. Tilsett sukker, ta av varmen og smak til med mandeldråper. Avkjøl.

Serveres med rød saus.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Under andre verdenskrig var det rasjonering på nær sagt alle forbruksvarer, og folk ble etter hvert riktig oppfinnsomme i matlagingen. Poteter ble regnet som en av de viktigste matreservene under krigen. Vanligst var det å bruke poteter for å erstatte eller drøye melet, siden poteter er allsidige og forholdsvis nøytrale på smak.
Denne oppskriften er fra Ullensaker, og er hentet fra boka "Mattradisjoner fra Akershus", utgitt av Akershus Bygdekvinnelag.