Måneskinnsfromage

Måneskinnsfromage

God gammel dessert.

Desserter

Middels

3timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 dl kremfløte
  • 5 stk eggehviter
  • 100 g sukker
  • 1 stk stor sitron
  • 8 stk plater gelatin
  • 0.5 dl vann
  • 5 stk eggeplommer (til eggedosis)
  • 60 g sukker (til eggedosis)

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinen i kaldt vann i ca 10 min.
  2. Visp fløte og eggehviter stivt i hver sin bolle, tilsett sukkeret i eggehvitene. Rasp skallet av sitronen og ha skallet i kremen.
  3. Ha saft fra sitronen og 0,5 del vann i kjele og kok opp. Klem vannet godt ut av gelatinen og rør den ut i det kokende vannet. Rør godt til den er helt klar.
  4. Avkjøl blandingen, helle dette i krembollen og bland det godt med en slikkepott. Vend inn eggehvitene i kremblandinga.
  5. Skyll en rund bolle i kaldt vann, og fyll deretter fromagen i denne (for å få måne-formen). For å være sikker på å få fromagen ut av bollen kan det være lurt å kle den med plastfolie. Sett kjølig i 3-4 timer
  6. Visp stiv eggedosis, tøm bollen på ett fat og slå eggedosisen over, og server!

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Vestre Toten Bygdekvinnelag. Måneskinnsfromage er en god gammel dessert som var vanlig i konfirmasjoner tidligere.