Falsk semulepudding

semulepudding med rød saus

Glassbolle lånt av Magnor Glassverk

Falsk semulepudding

Semulepudding laget på poteter var typisk "krisemat" under krigen.

Desserter

Lett

30minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk rå poteter
  • 5 dl melk
  • 1 ss sukker
  • 5 ss dråper mandelessens

Fremgangsmåte

  1. Rasp de skrelte potetene fint på råkostjern. Bland i melken og kok til grøt.
  2. Tilsett sukker, ta av varmen og smak til med mandeldråper. Avkjøl.

Serveres med rød saus.

Rettens opphav

Under andre verdenskrig var det rasjonering på nær sagt alle forbruksvarer, og folk ble etter hvert riktig oppfinnsomme i matlagingen. Poteter ble regnet som en av de viktigste matreservene under krigen. Vanligst var det å bruke poteter for å erstatte eller drøye melet, siden poteter er allsidige og forholdsvis nøytrale på smak.
Denne oppskriften er fra Ullensaker, og er hentet fra boka «Mattradisjoner fra Akershus», utgitt av Akershus Bygdekvinnelag.

Se også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(8) "Se også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(950)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(763)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(3494)
    }
  }
}