close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


karbonader på fat
camera_alt FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Elgkarbonader

Gode karbonader etter oppskrift fra Dagali.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 45 minutter
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg malt elgkjøtt
  • 1 stk løk
  • 1 ss potetmjøl
  • 2 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Rasp løken og bland den inn i kjøttdeigen. Elt deigen lett med salt, pepper og potetmjøl. Spe med kremfløte.
  2. Form til karbonader og stek i godt smør i stekepanne. De må ikke stekes for lenge, da blir de lett tørre.

Elgkjøtt er magert – derfor brukes kremfløte. Server karbonadene som karbonadesmørbrød med stekt løk, eller som en fin middag med gode grønnsaker, tyttebær og viltsaus.


place
Buskerud

Rettens opphav

I Numedalsområdet har man drevet jakt til "alle tider", og elgen har vært spesielt viktig i området.
Denne oppskriften ble sendt inn av Dagali Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.