Elghakk fra Stor-Elvdal

elghakk i skål

Elghakk fra Stor-Elvdal

Kjempegod mat til hverdags og fest!

Middagsretter

Lett

40minutter

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg malt elgkjøtt
  • 500 g poteter
  • 5 dl kraft eller buljong
  • 1 stk løk
  • 2 ss smør
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha det malte kjøttet i en gryte, og tilsett kraften, smør og hakket løk. Kok opp.
  2. Skrell og del opp potetene i terninger og kok disse sammen med kjøttet. Kok til potetene er møre. Smak til med salt og pepper til slutt.

Server elghakk med tyttebærsyltetøy og flatbrød.

Tips

Hakk kan også lages med annet kjøtt, for eksempel kvernet storfekjøtt.

Rettens opphav

Elghakk har vært vanlig mat i Østerdalen og Trysil i lang tid, og brukes også i dag som middag til både hverdags og fest. Fra Trysil sies det at noen brukte rent kjøtt, noen kjøtt og litt flesk – og ofte ble også råvarer fra lunge, hjerte, tunge, hode og rester etter oppskjæring brukt i hakket. Noen steder blir det brukt gulrøtter enten i, eller servert til, hakket.
Denne oppskriften ble sendt inn fra Stor-Elvdal til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.