Elgkarbonader

karbonader

Elgkarbonader

Karbonader på elgkjøtt er mager og kjempegod middagsmat.

Middagsretter

Lett

40minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg karbonadedeig av elg
  • 1 ss salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 dl vann
  • 1 dl melk
  • 1 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 1.7 dl havregryn
  • 1 dl finhakket løk

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle, til deigen slipper kanten av bollen.
  2. Form karbonadene. Det letteste er å fukte hendene og ei skjærefjøl, og forme karbonadene på fjøla.
  3. Stek karbonadene i godt smør i ei stekepanne til de er gjennomstekte.

Server med brun saus, ertestuing, poteter og tyttebær.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Gansdalen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
I Akershus har det blitt jaktet på elg til alle tider. Elgen var nær ved å bli utryddet i fylket mot slutten av 1800-tallet, men fredningsbestemmelser har snudd denne utviklingen.

Se også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(8) "Se også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(755)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(1861)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(1744)
    }
  }
}