Elghakk

elghakk i skål

Elghakk

Elghakk med kokte grønnsaker, tyttebær og flatbrød er festmat!

Middagsretter

Lett

40minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg malt elgkjøtt
  • 1 stk gul løk
  • 6 stk poteter

Fremgangsmåte

  1. Brun det malte elgkjøttet lett i stekepanne.
  2. Del potetene i store terninger og skjær løken i biter.
  3. Ha kjøtt, poteter og løk i en kjele. Ha i vann til det såvidt dekker kjøttet.
  4. Kok elghakket til potetene er møre. Smak til med salt og pepper.
  5. Server med tyttebær og flatbrød til.

Tips

Du kan også dele opp gulrøtter og ha dette i elghakket sammen med de øvrige ingrediensene.

Rettens opphav

Elghakk blir gjerne regnet som en typisk tradisjonsmatrett i Østerdalen. Denne oppskriften ble sendt inn av Skedsmo Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
I Akershus har det blitt jaktet på elg til alle tider. Elgen var nær ved å bli utryddet i fylket mot slutten av 1800-tallet, men fredningsbestemmelser har snudd denne utviklingen.

Se også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(8) "Se også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(2369)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(1742)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(2343)
    }
  }
}