
Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik
Eggeplommekaker
Eggeplommekaker er lette, sprø og glutenfrie - en perfekt måte å bruke opp eggeplommer på!
Kaker
Lett
20minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 stk eggeplommer
- 5 dl siktet melis
- 0.25 ts hjortetakksalt/hornsalt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 160 grader.
- Kna alle ingrediensene sammen til en fast deig.
- Trill deigen til små kuler og sett disse på en bakepapirkledd plate.
- Gi dem et lite trykk med fingeren midt på hver kule, for å trykke kakene litt ned.
- Stek kakene midt i ovnen i cirka 15 minutter. Ikke åpne opp ovnsdøren de første 10 minuttene!
1 porsjon gir cirka 50 eggeplommekaker.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.