Eggeplommekaker

eggeplommekaker på asjett

Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Eggeplommekaker

Eggeplommekaker er lette, sprø og glutenfrie - en perfekt måte å bruke opp eggeplommer på!

Glutenfri

Kaker

Lett

20minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk eggeplommer
  • 5 dl siktet melis
  • 0.25 ts hjortetakksalt/hornsalt

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 160 grader.
  2. Kna alle ingrediensene sammen til en fast deig.
  3. Trill deigen til små kuler og sett disse på en bakepapirkledd plate.
  4. Gi dem et lite trykk med fingeren midt på hver kule, for å trykke kakene litt ned.
  5. Stek kakene midt i ovnen i cirka 15 minutter. Ikke åpne opp ovnsdøren de første 10 minuttene!

1 porsjon gir cirka 50 eggeplommekaker.

 

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.

Se også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(8) "Se også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(900)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(1439)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(798)
    }
  }
}