close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


eggeplommekaker på asjett
camera_alt FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Eggeplommekaker

Eggeplommekaker er lette, sprø og glutenfrie - en perfekt måte å bruke opp eggeplommer på!

Glutenfri
  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk eggeplommer
  • 5 dl siktet melis
  • 14 ts hjortetakksalt/hornsalt

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 160 grader.
  2. Kna alle ingrediensene sammen til en fast deig.
  3. Trill deigen til små kuler og sett disse på en bakepapirkledd plate.
  4. Gi dem et lite trykk med fingeren midt på hver kule, for å trykke kakene litt ned.
  5. Stek kakene midt i ovnen i cirka 15 minutter. Ikke åpne opp ovnsdøren de første 10 minuttene!

1 porsjon gir cirka 50 eggeplommekaker.

 


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.