Byggrynskrem
Deilig dessert med nydelige smaker av krem, byggryn og bringebær. En perfekt finale på middagen.
Lett
20minutter
Telemark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 dl byggryn
- 3 dl Tine kremfløte
- 2 ts sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 stk bringebærsyltetøy
Fremgangsmåte
Byggrynene kokes møre.
Kremfløte, sukker og vaniljesukker vispes lett. Blandes med byggrynene.
Tips
På Dyrsku’n bruker Telemark Bygdekvinnelag hjemmelaget bringebærsyltetøy som topping.
Du kan selv lage saus eller syltetøy av sesongens bær og bruke det som topping på byggrynskremen. Her finner du oppskrift på rød saus med bringebær.
Rettens opphav
Det er en høyt verdsatt tradisjon at Telemark Bygdkvinnelag lager og selger byggrynskrem på Dyrsku’n. Dette er Norges største landbruksmesse som hvert år arrangeres i Seljord.
Dyrskun er 160 år i 2026. Tradisjoner er noe som forener arrangøren og bygdekvinnelaget.