Denne oppskrifta kommer uten angivelse av mengder. Bruk så mye kraftbein og kjøtt du har, bruk så mye vann at det dekker kjøttet i gryta og smak deg fram med saltet.
Ha litt vann i bunnen av gryta, rundt 0,5 liter. Så har du kjøttet, kjøttbein og margbein i gryta. Tilsett mer vann så det dekker kjøttet. La det koke opp, og skum av overflaten av buljongen.
Tilsett 1-2 spiseskjeer salt, avhengig av størrelsen på gryta og mengden kjøtt. Her er det øyemål som gjelder. Smak deg frem.
La det hele koke i alle fall én time. Gjerne opptil 4 timer, så får du ut alle virkestoffene til ulike behov.
Máret Rávdná Buljo forklarer: – Du skal aldri ha kjøtt oppi tom gryte. Overtroen sier at om du gjør det, tiltrekker du deg fattigdom. Den praktiske forklaringen er at kjøttet ikke skal klistre seg fast i bunnen av gryta.