Brostein
Deilig småkake med deilig lag med marengs på en mørdeig, toppet med strø av mandler.
Lett
40minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 228 g smør
- 200 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 400 g hvetemel
- 3 stk eggeplommer
- 400 g melis (glasur)
- 3 stk eggehviter
- 1 stk Hakkede mandler til pynt/topping
Fremgangsmåte
Deig
Smør, sukker, bakepulver, hvetemel og eggeplommer blandes/ smuldres sammen.
Elt godt.
La deigen hvile til neste dag.
Deigen kjevles til en leiv på ca 3mm
Glasur
Melis og eggehviter piskes sammen til tykk røre.
Hakkede mandler brukes til pynt/topping.
Tillaging av brostein
Smør et tynt lag med med glasur over mørdeigen. Strø over fin hakkede mandler.
Bruk et trinsehjul og lag passe store snipper.
Legge på bakeplate og stekes.
Marengsen vil heve seg flott.
Stekes i 12 – 15 min 165 grader. Litt avhengig av ovnen.
Rettens opphav
Brostein kan være en enklere variant av bordstabbels. Borghild Strekerud fikk den fra en venninne fra Rælingen på 1960-tallet. Hun hadde fått den av sin mor.
