Brostein

Brostein

Brostein

Deilig småkake med deilig lag med marengs på en mørdeig, toppet med strø av mandler.

mørdeig

småkake til jul

Lett

40minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 228 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 400 g hvetemel
  • 3 stk eggeplommer
  • 400 g melis (glasur)
  • 3 stk eggehviter
  • 1 stk Hakkede mandler til pynt/topping

Fremgangsmåte

Deig

Smør, sukker, bakepulver, hvetemel og eggeplommer blandes/ smuldres sammen.

Elt godt.

La deigen hvile til neste dag.

Deigen kjevles til en leiv på ca 3mm

 

Glasur

Melis og eggehviter piskes sammen til tykk røre.

Hakkede mandler brukes til pynt/topping.

 

Tillaging av brostein

Smør et tynt lag med med glasur over mørdeigen. Strø over fin hakkede mandler.

Bruk et trinsehjul og lag passe store snipper.

 

Legge på bakeplate og stekes.

Marengsen vil heve seg flott.

Stekes i 12 – 15 min  165 grader. Litt avhengig av ovnen.

Rettens opphav

Brostein kan være en enklere variant av bordstabbels. Borghild Strekerud fikk den fra en venninne fra Rælingen på 1960-tallet. Hun hadde fått den av sin mor.

Andre oppskrifter