close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


jordbærsyltetøy i glass

Bringebær- og jordbærsyltetøy

Godt syltetøy med både bringebær og jordbær.

Safting og sylting
  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg bringebær
  • 1 kg jordbær
  • 500 g sukker

Fremgangsmåte

 

  1. Knus jordbær og bland med bringebær og sukker. Rør til sukkeret er oppløyst.
  2. Fyll i beger og frys. Om ein ønskjer det kan ein ha i litt tjukningsmiddel for frysetøy.

Dette vert eit nydeleg syltetøy om du brukar ville bringebær. Dei er seine å plukke, og jordbæra dryger dei. Jordbæra gjer òg at syltetøyet blir finare på konsistens og får mindre steinar, samstundes som den fine smaken av bringebæra kjem tydeleg fram.

Du kan lese mer om sylting og safting HER.


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Frysing er en nyere metode for konservering av frukt og bær - siden dypfryseren ikke var vanlig før fra 1960-tallet og utover.
Denne oppskrifta er frå Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.