close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


bollegrøt i suppe

Bollegrøt

Tilbehør til fersk suppe.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 20 minutter
  • location_on Vestfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 4 ss semulegryn
  • 2 stk egg
  • 25 g skoldede hakkede mandler
  • 2 stk dråper mandelessens
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts sukker
  • 12 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele. Rør inn hvetemelet og spe med melk til en tynn grøt.
  2. Dryss på grynene og la det koke til en passe fast grøt.
  3. Ta grøten av plata, rør i egg og mandler. Smak til med krydder.
  4. Hell grøten på et flatt fat og klapp den til. Ei skje av bollegrøten legges i suppetallerken før suppa helles over.

Oppskrift på ferskt kjøtt og suppe finner du her (åpner i ny fane).


place
Vestfold

Rettens opphav

Ferskt kjøtt og suppe med melboller har vært selskapsmaten framfor noe i hele Vestfold.
Denne oppskriften ble sendt inn av Andebu Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.