
Blomkålsuppe
Blomkål er en allsidig grønnsak. Her er den brukt i en deilig suppe.
Middagsretter
Lett
20minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk blomkål
- 1.2 l kraft eller buljong
- 1 stk løk
- 3 dl melk
- 3 ss hvetemel
- 1.5 ts salt
- 1.5 ts pepper
- 3 ts sommersar (tørket)
Fremgangsmåte
- Kutt opp blomkålen i små buketter. Stilken kuttes i små terninger. Finhakk løken.
- Kok opp væsken og ha i grønnsakene.
- Bland hvetemel og melk og rør det sammen til en jevning. Hell jevninga opp i suppa slik at alt får koke sammen noen minutter.
- Smak til med salt og krydder. Hvis krafta er salt fra før, trenger du ganske lite ekstra salt. Om du ønsker ei helt jevn suppe kan du kjøre den i blender eller bruke en stavmikser.
- Server suppa med brød eller flatbrød.
Meljevning
Å lage jevning av mel og kald væske er lett! Ha mel og væske i et syltetøyglass eller en boks med tett lokk og rist kraftig til blandinga er jevn og uten klumper. Hell den deretter i suppa under omrøring.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. I denne oppskriften bruker hun urten sommersar, som har blitt brukt som smakstilsetning i mat i over 2000 år. Om du ikke får tak i sommersar kan du eksperimentere med andre urtekrydder som merian, salvie eller tilsette litt revet muskat.
Se også

array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(16) "related_articles" ["title"]=> string(8) "Se også" ["ids"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["id"]=> int(392) } [1]=> array(1) { ["id"]=> int(932) } [2]=> array(1) { ["id"]=> int(848) } } }