- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Pisk eggehvitene stive, og ha i sukkeret litt etter litt. Tilsett vaniljesauspulveret.
- Bre marengsen utover en stekeplate med smurt bakepapir. Strø mandler/mandelspon over om du ønsker dette.
- Stek kaken midt i ovnen, i cirka 20 minutter.
- Ta kaken ut av ovnen og vend den forsiktig over på et fuktig, rent klede. Legg et fuktig klede over, og la den ligge mellom disse i cirka 10 minutter.
- Pisk kremfløte til krem og vend inn blåbærsyltetøy/blåbær. Bre dette utover kaken og rull den sammen.
- Sett kaken i fryseren i 10 minutter.
Blåbærrullade
Nydelig marengsrullekake med blåbær og smak av vanilje.
local_offer Kakerlocal_dining Middelstimer 60 minutterlocation_on Oslo og Akershus-
favorite_border
Ingredienser
- 4 stk eggehviter
- 2 dl sukker
- 1 stk pakke vaniljesauspulver (Freia)
- 3 dl kremfløte
- 2 dl blåbærsyltetøy
- 2 dl hakkede mandler eller mandelspon (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Skedsmo Bygdekvinnelag i Norges Bygdekvinnelags oppskriftsstafett i 2012.
Det er lange tradisjoner i Akershus for å plukke blåbær og tyttebær og bruke disse i matlaging, til sylting og safting.