close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


blåbærrullade

Blåbærrullade

Nydelig marengsrullekake med blåbær og smak av vanilje.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 1 stk pakke vaniljesauspulver (Freia)
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl blåbærsyltetøy
  • 2 dl hakkede mandler eller mandelspon (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 grader.
  2. Pisk eggehvitene stive, og ha i sukkeret litt etter litt. Tilsett vaniljesauspulveret.
  3. Bre marengsen utover en stekeplate med smurt bakepapir. Strø mandler/mandelspon over om du ønsker dette.
  4. Stek kaken midt i ovnen, i cirka 20 minutter.
  5. Ta kaken ut av ovnen og vend den forsiktig over på et fuktig, rent klede. Legg et fuktig klede over, og la den ligge mellom disse i cirka 10 minutter.
  6. Pisk kremfløte til krem og vend inn blåbærsyltetøy/blåbær. Bre dette utover kaken og rull den sammen.
  7. Sett kaken i fryseren i 10 minutter.

place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Skedsmo Bygdekvinnelag i Norges Bygdekvinnelags oppskriftsstafett i 2012.
Det er lange tradisjoner i Akershus for å plukke blåbær og tyttebær og bruke disse i matlaging, til sylting og safting.