
Nadin Martinuzzi/Ren Mat
Bakelsgræt
Klassiker fra Nordmøre - søt smørgrøt til vaflene.
Grøt
Lett
30minutter
Møre og Romsdal
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 l melk
- 100 g smør
- 200 g sukker
- 2.5 dl melk (til jevning)
- 100 g hvetemel (til jevning)
- 1 stk egg (til jevning)
- 1 ts vaniljesukker (til jevning)
Fremgangsmåte
Kok opp en liter melk, smør og sukker. Lag jevning av 2,5 dl melk, hvetemelet, egget og vaniljesukkeret. Bland jevninga i den kokende melkeblandinga og gi det hele et oppkok. Ha grøten over i en fin bolle, og pynt gjerne med et mønster av kanel.
Bakelsgræt serveres til nystekte bakels (vafler), eller til ferskt, nystekt brød. På bildet er smørgrøten toppet med mølsgraut.
Klikk her for å komme til ei klassisk vaffeloppskrift.
Rettens opphav
Denne oppskrifta har vi fått av Juanita Møkkelgård fra Valsøyfjord Bygdekvinnelag. På Nordmøre og i deler av Trøndelag er «græt og bakels» en spesialitet og tradisjonel dessertklassiker – søt smørgrøt som serveres som tilbehør eller pålegg til vafler.