close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Bakels og græt. Foto: Nadin Martinuzzi
camera_alt FOTO: Nadin Martinuzzi/Ren Mat

Bakelsgræt

Klassiker fra Nordmøre - søt smørgrøt til vaflene.

  • local_offer Grøt
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • 212 dl melk (til jevning)
  • 100 g hvetemel (til jevning)
  • 1 stk egg (til jevning)
  • 1 ts vaniljesukker (til jevning)

Fremgangsmåte

Kok opp en liter melk, smør og sukker. Lag jevning av 2,5 dl melk, hvetemelet, egget og vaniljesukkeret. Bland jevninga i den kokende melkeblandinga og gi det hele et oppkok. Ha grøten over  i en fin bolle, og pynt gjerne med et mønster av kanel.

Bakelsgræt serveres til nystekte bakels (vafler), eller til ferskt, nystekt brød. På bildet er smørgrøten toppet med mølsgraut.

Klikk her for å komme til ei klassisk vaffeloppskrift.


place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Denne oppskrifta har vi fått av Juanita Møkkelgård fra Valsøyfjord Bygdekvinnelag. På Nordmøre og i deler av Trøndelag er «græt og bakels» en spesialitet og tradisjonel dessertklassiker – søt smørgrøt som serveres som tilbehør eller pålegg til vafler.