Rogaland
Tradisjonsmat fra Rogaland
Med sine høye fjell, dype fjorder og flatt og fruktbart jordbruksland er Rogaland et "Norge i miniatyr".
Ei betydelig fiskerinæring og omfattende jordbruk og husdyrhold bidrar også til at fylket står for en stor andel av landets matproduksjon.
Her finner du oppskrifter fra Rogalands rike mattradisjoner.
mat fra Rogaland

-
Oppskrift
Kråtekaker
Tradisjonsrik oppskrift fra Bjerkreim.
Brødmat/Bakverk
Middels
60minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Hermetiserte pærer
En fin måte å oppbevare/lagre pærer fra egen hage til å smake friskt lenge.
Desserter
Middels
60minutter
Desserter
-
Oppskrift
Byggrynsgrøt med pærepuré
God og sunn hverdagsgrøt som kan varieres med ulike frukter.
Grøt
Lett
12timer
Grøt
-
Oppskrift
Klimpesuppe
Kjøtt og grønnsaksuppe med klimper er et fortreffeleg måltid!
Middagsretter
Middels
2timer
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Surdeig
Surdeigsstarter etter oppskrift fra Rogaland.
Brødmat/Bakverk
Lett
20minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Rogaland Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Rogaland? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Rogaland Bygdekvinnelag har omlag 1 300 medlemmer i 30 lokallag.