Oslo og Akershus
Tradisjonsmat fra Akershus og Oslo
I landets tettest befolkede område, med flere byer og tettsteder, finner vi også rike jord- og skogbruksområder. Oslosamfunnet har gjennom utstrakt handelsvirksomhet blitt preget av impulser fra andre kulturer. Samtidig bygger Akershusbygdenes matkultur i stor grad på de lokale ressursene og markens grøde.
Her finner du oppskrifter på tradisjonsrik mat fra Oslo og Akershus.
mat fra Oslo og Akershus

-
Oppskrift
Småmat / suppelapskaus
Tradisjonsrik middagsrett etter oppskrift fra Asker.
Middagsretter
Lett
1døgn
Middagsretter
-
Oppskrift
Flesk og duppe
Tradisjonell måte å servere flesk på på Romerike.
Middagsretter
Middels
40minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Fisk i terteskjell
God tradisjonell forrett, men er like god som middag eller til kveldskos.
Middagsretter
Lett
30minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Isfromasj med rips
Nydelig variasjon av trollkrem. Kan også lages med tyttebær.
Desserter
Lett
2timer
Desserter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Blomkål med hvit saus og flesk
Lett og velsmakende sommerrett fra Rælingen og Enebakk.
Middagsretter
Lett
30minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Langfredags-erter
God middagsrett med erter, svineknoker og grønnsaker.
Middagsretter
Middels
4timer
Middagsretter
Akershus Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Akershus? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Akershus Bygdekvinnelag har om lag 1000 medlemmer i 23 lokallag