Fleskepannekake

Fleskepannekake

Tradisjonsrik oppskrift fra Gan.

Middagsretter

Lett

40minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 3 dl melk
  • 4.5 ss hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 600 g lettsaltet flesk
  • 2 ss fressløk eller purre

Fremgangsmåte

  1. Skjær fleskeskivene 6 millimeter tykke og 8 centimeter lange. Skjær av svoren og klipp hakk i flesket (da krøller det seg ikke i panna). Stek de ved middels varme i stekepanne. Legg de i en bolle etterhvert.
  2. Kok ut panna med litt vann. Dette stekes pannekakene i etterpå.
  3. Lag røre av mel, melk og salt. Tilsett de sammenpiskede eggene og hakket gressløk.Hell 1/4 av røra i varm panne, legg litt av flesket over. Steik litt før du deler den i 4 deler. Snu hver del og steik til fint brun på andre siden. Kan også snus hel ved hjelp av et lokk.

Serveres med kokte poteter. Dette blir 4 pannekaker, bruk ikke for stor panne.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Torill Berger i Gansdalen Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Denne retten er servert i mange bygder. Flesk, egg og melk hadde de fleste på bygda lett tilgang til. Ungene elsker denne retten. Ble det noe tilovers etter middag ble det brukt til nistemat dagen etter, populært for skogsarbeidere og karene på Lensa.»